scroll

Voorwoord

KopGroep Bibliotheken blikt terug op 2020. Een jaar waarin alles anders was. Een jaar ook, dat met geen enkel ander jaar is te vergelijken. Dat doen we dan ook niet. In dit digitale magazine bespreken we een jaar waarin we onszelf opnieuw uitvonden. Hopelijk tijdelijk, maar wel met succes.
Van het moment dat we voor het eerst moesten sluiten tot op de dag van vandaag, hebben we gezocht naar alles wat wél kan. Het bracht ons onder meer een afhaalbibliotheek, nieuwe vormen van online educatie, online activiteiten en een helpdesk om de bezoekers wegwijs te maken in onze digitale omgeving. We promootten e-books en leenden er nog nooit zoveel uit als in 2020. Alles wat we daarvan leerden nemen we mee naar de toekomst.

Dank

We kijken terug met gepaste trots. Onze medewerkers hebben een enorm aanpassingsvermogen getoond en zijn soms ver buiten hun comfortzone gestapt. Daar willen we ze voor bedanken. Daarnaast zijn we heel blij met onze samenwerkingspartners. We hebben banden aangehaald en opnieuw vormgegeven. Met elkaar is het gelukt om zoveel mogelijk van onze dienstverlening te blijven bieden. Tot slot willen we stilstaan bij onze bezoekers. Ze zijn onder alle omstandigheden blijven komen. Digitaal, telefonisch, op anderhalve meter en via de afhaalbibliotheek spraken ze steeds hun waardering uit. We konden niet de plek zijn die we het liefst willen zijn en kijken uit naar de dag dat dat wel weer kan. Tot die tijd blijven we ons richten op goede alternatieven.
Anita Ruder
Waarnemend directeur